Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Για όσα "φαίνονται"





Για όσα ‘φαίνονται’ στην τηλεόραση και για όσα πραγματικά ‘είναι’.


Στόχος του κειμένου αυτού είναι να φωτίσει μια άλλη εκδοχή αυτού που αποκαλούν τρομοκρατία. Τα πράγματα γίνονται ξεκάθαρα σε όσους δεν περιορίζονται στο σαθρό κύκλωμα των ΜΜΕ. Όσοι επιλέγουν να αρκεστούν σε κάτι τέτοιο, απλώς δεν θέλουν να καταλάβουν. Προέκταση της κρίσης είναι η εμφάνιση-εξάπλωση της Χρυσής Αυγής και η απροκάλυπτη δράση της, καθώς και η ακραία βία της εκτελεστικής εξουσίας. Σαφώς το εγχείρημα του κράτους και της κυβέρνησης για εκφοβισμό θα ήταν αδύναμο δίχως την συμβολή των δημοσιογραφίσκων. Οι τελευταίοι αιμοδιψούν για αδρανείς θεατές-υποχείρια, τους οποίους υποβάλλουν σε πλύση εγκεφάλου με το δυνατό τους χαρτί , αυτό της πρόκλησης μόνιμης αίσθησης πανικού και αδυναμίας για ανατροπή.

Τελευταίο ‘πρώτο θέμα’ των ειδήσεων, η σύλληψη των 4 νέων, οι οποίοι γρήγορα χαρακτηρίστηκαν τρομοκράτες. Οι ενέργειες των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης στο πρώτο 24ωρο χαρακτηρίζονται από βιασύνη, όχι όμως απροσεξία αφού το σενάριο έχει πολυπαιχτεί. Κάτι όμως αλλάζει, δίχως να θέτει σε προβληματισμό την κοινωνία. Αυτό που αλλάζει, είναι η θρασύδειλη από πλευράς μπάτσων δημοσίευση φωτογραφιών των αγοριών με παραμορφωμένα από το ξύλο πρόσωπα. Δεν είναι όμως μόνο θρασύδειλη, αλλά είναι και εσκεμμένη, προσχεδιασμένη στα υπουργεία και στα αστυνομικά τμήματα. Η πράξη αυτή δηλώνει άμεσα την κατατρομοκράτηση της κοινωνίας, τον τραμπουκισμό της βίαιης καταστολής κάθε πνεύματος που επιχειρεί να αντισταθεί. Κυριότερη όμως δήλωση της πράξης τους είναι η νομιμοποίηση των βασανιστηρίων που λαμβάνουν χώρα στα κρατητήρια-κολαστήρια.

Δεν είναι η πρώτη φορά λοιπόν, που οι μπάτσοι βιαιοπραγούν και κακοποιούν όποιον βρεθεί μπροστά τους. Είναι όμως η πρώτη φορά που η τηλεόραση προβάλλει ηδονιστικά την σύλληψη και την καταδίκη 4 νέων και κερδίζει νούμερα για το εάν η βία που δέχτηκαν, ξεπερνούσε τα όρια. Αστυνομία και ΜΜΕ θεωρούν πως χτύπησαν ‘χρυσή φλέβα’ με τη σύλληψη ενός φίλου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. ΄Ο ένας στο χώμα και ο άλλος στα σίδερα’ θα είναι από αύριο μάλιστα το σλόγκαν της χρυσής αυγής, η οποία πανηγυρίζει με τους ένστολους συνεργάτες της που τον έσπασαν στο ξύλο. Λεπτομερέστερα, στα κρατητήρια της Κοζάνης έναν εξ αυτών τον είχαν δεμένο πισθάγκωνα, με χειροπέδες και κουκούλα και αφού τον έβαλαν να γονατίσει τον ξυλοκόπησαν επί 4 ώρες σε κεφάλι, πρόσωπο και σώμα.

Συμπέρασμα όλων, η υπερεξουσία που συγκεντρώνει η αστυνομία, αυτό το ‘εκτελεστικό όργανο’, που αναλαμβάνει πλέον και το ρόλο του δικαστή. Απονέμει έτσι τη δική της δικαιοσύνη, η οποία δεν είναι άλλη από την ωμή βία( εγκεφαλικές κακώσεις, εξαρθρώσεις ώμων, δοκιμές taser και ό,τι χωράει το διεστραμμένο μυαλό τους). Άλλωστε 4 δεμένοι νέοι, που δεν προβάλλουν αντίσταση, τους αρκούν για να εξωτερικεύσουν το ένστολο μίσος τους!


ΥΓ. Αναρωτηθείτε εσείς ποιοι είναι πραγματικά τρομοκράτες: αυτοί που κλέβουν 300 ευρώ από τράπεζα ή εκείνοι που έχουν κατακλέψει το δημόσιο κατά εκατομμύρια και συνεχίζουν για περισσότερα ;





Ληστές είναι τα κράτη και τα αφεντικά


Εγκληματίες οι μπάτσοι και οι δικαστές Κακοποιοί οι αμέτοχοι πολίτες


Όλοι δολοφόνοι της ελευθερίας. ΑΝΤΙΦΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου